fbpx

Humor, värme, generositet och omtanke

Vår historia

1993

Eva och Torbjörn träffades

Med våra olika bakgrunder hade vi kunskap om var ett nytt läge för en etablering av en verksamhet borde vara optimalt. Brändåsen var platsen!
Vi sökte option på marken och genast blev vi kontaktade av dåvarande Statoil som visade sig vara villiga att bli samarbetspartners vid en etablering. Vi drev projektet ett par år men blev tvungna att lägga det åt sidan i tre år när vi mellanlandade med att driva en Shellstation i Kumla. När Shell så småningom ville ta över den bensinstationen i egen regi så återupptog vi planerna på en anläggning i Brändåsen i november 1998.

1998

Långt år med förhandlingar

Här började ett långt år med förhandlingar med kommunen, banken, oljebolaget, markarrendatorer och Vägverket. Efter många turer så hade vi till slut löst alla frågor och finansiering. Nerikes Allehanda gjorde ett fint reportage om vår kommande etablering. Då backade Statoil ur samarbetet…
Det visade sig att de gjort en företagsfusion och hade etableringsstopp. Men eftersom Torbjörn kan fixa det mesta bara man ger honom en telefon så hade han efter en månads ringande och tjatande fått dem att vara med i matchen igen!

1999

Första spadtaget till Brändåsen!

Första spadtaget 24 juni 1999. Stadsarkitekt Kurt Larsson, byggprojektledare Rony Norberg, Torbjörn Näslund, säljchef Statoil Dan Pettersson, Leif Marcher, Eva Näslund, etablerare Statoil Christer Hanewik, Lars Wallin

Den 1 november 1999 så öppnade vi således vår helt privatägda Statoilstation med tillhörande restaurang. Vi hade gjort hundratals intervjuer och fastnat för nio noggrant utvalda medarbetare som alla stod för humor, värme, generositet och omtänksamhet.
Vår affärsidé var att göra mat från grunden utan några halvfabrikat och att inte avvika från detta kvalitetskrav. Vidare skulle vi serva trafikanter och närboende med de varor som efterfrågas allt efter säsong och köpbehov.

2001

Vi bjöd in McDonalds för en eventuell etablering

Vi bjöd in McDonalds för etablering i Brändåsen

Så insåg vi att vi inte räckte till med det utbud vi representerade på platsen, det fanns utrymme för fler! Så vi bjöd in McDonalds för en eventuell etablering. Gissa hur många som idiotförklarade oss efter detta drag? Vi var dock övertygade om att två starka varumärken generarar ännu mer kunder, och ja, det stämde långt över våra förväntningar!

2002

Invigning av MacDonalds

premiarko-till-hamburguerrestaurang

2003

Dagens Industri

År 2003 och 2004 så blev vi korade till Gasellföretag av Dagens Industri

2007

Expansion av restaurangen

År 2007 så tar vi ett stort kliv framåt och beslutar oss för att bygga ut och om restaurangen för att höja kvalitén och anpassa oss till marknaden vad gäller efterfrågan från bussar, fler antal toaletter och en vacker miljö som understryker att det är kvalité vi jobbar med.

2008

Utsedda till Sveriges bästa Vägkrog

Satsningen bar frukt, vi blir 2008 och 2009 utsedda till Sveriges bästa Vägkrog enligt tidningen Vi Bilägare.

2008

Årets företagare

Fick vi utmärkelsen ”Årets företagare” i Kumla kommun, årets länsföretagare samt kom tvåa i Sverigefinalen. År 2012 blev vi även nominerade till Entrepeneur of the Year.

2009

Safepark

Bygger och inviger vi även Nordens första Safepark, en asfalterad, inhägnad, belyst och kameraövervakad parkering för lastbilar.

2010

Mer expansion

Så köpte vi in mer mark för att få plats med fler personbilar samt husbilar/husvagnar med parkeringsplatser som är lätta att köra in och ut utan att behöva fickparkera. Även in och utfarten breddades med dubbla körbanor.

2011

Konditori

Kände vi oss beredda att fortsätta utvecklingen av restaurangen för att få gästerna att känna att man verkligen får det lilla extra hos oss. Vi anställde en konditor och det blev en sån succé att vi året efter fick bygga ett helt nytt bageri där vi idag gör allt fikabröd och matbröd till verksamheten och där vi nu har två konditorer och en bagare.

2018

Våra senaste byggnationer

Våra senaste byggnationer som avslutats under 2018 är en ny servicebyggnad med riktigt snygga chaufförsduschar och lagerutrymmen samt tillbyggnad av lager och personalutrymmen till macken.
Vi har även gjort något riktigt efterlängtat – kopplat upp oss mot kommunalt vatten och avlopp!

2018

Idag

Restaurang Brändåsen IdagIdag har vi 22 årsanställda fördelat på ca 42 personer mot 9 personer när vi startade verksamheten 1999. Vi har Circle K´s bästa säljare i butiken otaliga säljframgångar med bla utbildningar inom Disney som priser. Vi omsätter 100 miljoner årligen – på en plats som var ett lergärde 1999…

Vi sitter aldrig still, vi brinner för att utveckla verksamheten till ett ännu bättre stopp på vägen, samtidigt som vi inte viker från vårt kvalitetskrav vare sig det gäller råvaror, utbud eller personal.

Torbjörn och Eva Näslund

Vår Personal

Angela Krus jobbar i restaurangen och har gjort det sedan 2001 så hon är en…

Angela Krus Angela Krus

Lei Chen är konditor på Brändåsen och är utbildad bagare och konditor både i Japan…

Lei Chen Lei Chen

Elvira Palm-Adolfsson har jobbat på Brändåsen sedan 2017, hon har studerat under tiden men har…

Elvira Palm-Adolfsson elvira-palm-adolfsson